Page 1 of 1

ManualTradingBackTester

PostPosted: Tue Apr 23, 2019 7:08 am
by Apprentice
Based on request.
viewtopic.php?f=27&t=67433
Hot Keys
HotKey_Buy, HotKey_Sell, HotKey_Close_Buy, HotKey_Close_Sell, HotKey_CloseAll

There is an issue with it. It's a global "hotkeys". So, it
opening some positions as I type this post. :) It's useless for a
real life (unless you don't have a dedicated PC for it).10 min
ManualTradingBackTester .mq4
(14.12 KiB) Downloaded 175 times

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Tue Apr 23, 2019 12:10 pm
by filoo7
Great! :D

I just tested it, and actually the position opens when you type a text ...;)

it's very boring this global hotkey? You would have another solutions proposed?
The problem is that MT4 uses too many keyboard shortcuts and mainly all F1 / F2 / F3 keys etc ...
I guess it's not possible to disable the MT4 shortcut?...

It's also possible to add a function "hotkey_TP" (Take profit with a percentage) and a "hotkey_BE"?

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Wed Apr 24, 2019 1:37 pm
by filoo7
you think with a gamer keyboard and extra keys, the EA could work with the global hotkey?

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Wed Apr 24, 2019 3:26 pm
by Apprentice
I would say yes.

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Tue May 28, 2019 10:53 am
by filoo7
Hi,
To solve the problem of using the keyboard
it would be possible to use a combination of two keys, rather than one for each command?
for example ctrl + 1, +2 etc ...
Thank's

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Thu May 30, 2019 3:47 am
by Apprentice
Added left control check as an additional key.

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Thu May 30, 2019 5:32 am
by filoo7
Hi,
can you detailed the setting
I try to enter ctrl + 1 and it does not work.
thank you

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Fri May 31, 2019 7:02 am
by Apprentice
this is how MT4 works. It checks the keys only when the code is executing. Sometimes you release the keys before the MT4 code executed. This method of hotkeys is a hack and it barely works. It isn't good for that. There is nothing we can do to improve it.

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Wed Jun 19, 2019 6:10 am
by filoo7
it will be possible to add two functions?

first:
key touch Break even +2 pip for the spread

second:
key touch with two take profit option
-option 1: double tp 50% / 50%
-option 2: triple tp 33% / 33% / 34%

Thank you

Re: ManualTradingBackTester

PostPosted: Mon Jun 24, 2019 11:49 am
by Apprentice
ManualTradingBackTester .mq4
(33.37 KiB) Downloaded 77 times

Did only the breakeven part. Multi-level stop is NOT support
by the MT4. Hard-coding is possible and time demanding.